Comhraiceoirí Dóiteáin Spicy Uncail Bens, Nollaig 2007

IS MÓR GNÍOMHAIRÍ te i ndáiríre iad comhraiceoirí dóiteáin spicy

 

Chuir an tSeirbhís Dóiteáin agus Tarrthála a gcuid buanna cócaireachta ar triail chun teideal a éileamh mar phríomhchócaire.

Is rudaí teo iad na comhraiceoirí dóiteáin i gCill Chainnigh agus sin oifigiúil.

Uncail Bens - Bailiúchán Cúraim AsmaUncail Bens - Bailiúchán Cúraim Asma: Íomhá 2

Pictiúir le caoinchead Dylan Vaughan, www.dylanvaughan.com

Tá Seirbhís Dóiteáin agus Tarrthála Chill Chainnigh fógartha mar bhuaiteoir náisiúnta foriomlán Fheachtas Uncail Ben's Chilli Heats for Carthanachta.

D’éiligh fir dóiteáin Chill Chainnigh an teideal mar príomhchócaire nuair a d’athraigh siad a gcuid clogaid fir dóiteáin le haghaidh hataí príomhchócaire agus chuir siad a gcuid buanna cócaireachta chun tástáil le haghaidh Asthma Care Ireland, www.asthmacare.ie.

Sa chomórtas náisiúnta urraithe ag Uncail Ben's Chilli Sauce, fuair Asthma Care Ireland €15,000 san iomlán tar éis Chilli Heats for Charthanachta.

Blaiseadh fir dóiteáin Uncail Bens Chilli Con Carne

Is é an t-oideas a bhuaigh comhraiceoirí dóiteáin Chill Chainnigh an teideal iomlán ná:

SEIRBHÍS DÓITEÁIN CHILL CHAINNIGH
oideas CHILLI CON CARNE BUNÚS

Comhábhair:
900g anlann cillí meánach Uncail Ben
2 x 410g cannaí de pónairí duáin dearg
2 lb. 4 unsa. steak braising
4 tbsp ola glasraí
2 oinniún mionghearrtha
2 tbsp siúcra dorcha muscovado
600 ml/1 pionta mairteola nó stoc sicín
salann agus piobar dubh úrnua
1 tbsp de Crème Fraiche
1 dornán de thorthaí triomaithe
2 ghloine fíon dearg
5 clóibh brúite de Gairleoige


Modh:
Taosc na pónairí, cuir isteach i bpanna iad agus clúdaigh le huisce úr. Beir go dtí an boil go tapa ar feadh deich nóiméad. Gearr feoil i gciúbanna beaga, ag fáil réidh le haon bhreis saille. Séasúr le salann agus piobar.

Déan leath den ola a théamh i sáspan mór trombhunaithe nó i bpanna sauté go dtí go mbeidh sé an-te. Fry leath na feola, ar feadh thart ar 10 nóiméad nó go dtí go browned maith. Déan leis an ola agus feoil atá fágtha.

Cuir na oinniúin agus an gairleog brúite leis an bpanna leis an anlann cillí agus siúcra agus friochadh go réidh ar feadh 8 - 10 nóiméad go dtí go mbeidh siad domhain órga agus caramelaithe. Fill an fheoil go dtí an uile le trátaí, stoc, torthaí triomaithe, agus pónairí duáin dearg.

Beir go dtí an boil. Laghdaigh an teas agus suanbhruith, ar an suíomh is ísle, ar feadh dhá uair an chloig go dtí go bhfuil an fheoil leá tairisceana. Cuir fíon dearg leis díreach mar atá an Chilli Con Carne ag ramhrú. Seiceáil an blastán agus riar le comhábhair de do rogha féin.

Ar ais

Lógó Cur Chun Cinn Chill Chainnigh
mana Chill Chainnigh: Come See Come Déan